top of page

U STEUNT ONZE PROJECTEN

Kom Op Tegen Kanker.png

KOM OP TEGEN KANKER

Al enkele jaren vormen de leden van Rotary Club Diest ieder jaar 2 teams om de 1000 km van KOTK te fietsen.

 

Dit jaar reden ook enkele leden van Rotaract Club Diest mee en konden we zo 3 teams vormen. Zo brachten we samen een aanzienlijk bedrag bijeen voor de strijd tegen kanker.

 

Ook volgend jaar willen beide clubs samen opnieuw 3 teams afvaardigen.

Steunt u ons ook ?

 

 

 

Stop Parkinson

Ivo de Bisschop, een Rotariër uit het Brusselse, die zelf getroffen is door de ziekte, is de drijvende kracht achter Stop Parkinson.

 

De doelstelling van Stop Parkinson is geld inzamelen om binnen de 10 jaar de ziekte van Parkinson te stoppen, af te remmen of te voorkomen, en dit door baanbrekend onderzoek te steunen. De onderzoeksprojecten worden zorgvuldig uitgekozen in samenwerking met de Michael J. Fox Foundation, ’s werelds grootste non-profit fonds voor onderzoek naar Parkinson.

Stop Parkingson.png
DeArk.png
2.png

DE ARK OOSTERLO

De Ark Oosterlo is een school voor buitengewoon Kleuter en Lager Onderwijs.

In de vestiging te Oosterlo begeleiden ze kleuters en lagere schoolkinderen met een verstandelijke beperking, gaande van licht, matig, ernstig tot diep. De school biedt heel wat activiteiten voor de kinderen maar het is eveneens zeer belangrijk voor deze kinderen om voldoende rust- en ontspanningsmomenten in te bouwen omwille van de snelle overprikkeling. Snoezelen of zintuigactivering is een kalmerende activiteit voor kinderen met een verstandelijke beperking, maar vereist bijzondere voorzieningen.

Rotaract Diest zal de aanschaf financieren van een "snoezelkar" voor deze school.

Feest Met een hart

Jaarlijks trekken wij in december onze schorten aan om een kerstmaaltijd aan te bieden aan de minderbedeelde gezinnen van Diest en Scherpenheuvel-Zichem.

3.png
3.png

Lokale Jeugd

De komende twee jaar willen wij ons voornamelijk richten op lokale projecten ter bevordering van  het psychisch welzijn en de ontwikkeling/vorming van jongeren. O.a. door onze beroepen te gaan presenteren in de scholen ter begeleiding van de studiekeuze van jongeren en door investeren in en begeleiden van STEM-projecten.

 

De workshops die op EOOW gratis worden aangeboden aan de studenten automechanica en alle andere jongeren met interesse voor wagens en oldtimers in het bijzonder zijn daar een mooi voorbeeld van.

bottom of page